Зверско меле в Буковлък, цигани се млатят с колове!

Трима бяха арестувани, няколко други попаднаха в плевенската болница

Циганско меле разтърси за пореден път плевенското село Буковлък, съобщават от пресцентъра на МВР - Плевен.

В понеделник вечерта, около 20:30 часа през тел.112 в 01 РУП-Плевен е получен сигнал за възникнал скандал, който впоследствие е прераснал в побой в селото на улица "Хаинбоаз". Незабавно били изпратени полицаи, които са установили, че 45-годишен мъж е изнесъл маси на улицата и се е настанил с гостите си. Веселбата е попречила на негови съселяни, които са отишли да го призоват да освободи улицата. Това е станало повод за скандал, който по-късно е праснал в масов побой. Активни участници в боя били трима – двама 45-годишни и 28-годишен, но имало и помагачи от цялото село.

В мелето са използвани ръце и крака, но като по-силни аргументи са включени и подръчни средства – колове и други твърди предмети. За да овладеят ситуацията са били изпратени полицаи от 01 РУП-Плевен, 02 РУП-Плевен, "Пътна полиция" и групата за охрана на масови мероприятия.

За 24 часа са задържани само тримата, придизвикали побоя. Лекарска помощ е оказана на участници в сбиването. С лека наранявания те са освободени за домашно лечение. Уведомен е прокурор, а работата продължава разследващ полицай.