Търси се нов шеф за Панорамата в Плевен

Община Плевен обяви конкурс за нов шеф на Дирекция „Военноисторически музеи“

Търси се нов директор на Дирекция „Военноисторически музеи“, известиха от сайта Община Плевен. Сред изискванията за кандидатите са висше образование, образователно-квалификационна степен магистър в професионално направление история и археология и трудов стаж 3 години по специалността. Желаещите да застанат на апетитния пост трябва да притежават организационни умения, комуникативност, способност за работа в екип, адаптивност. Като предимство се считат присъдени научни степени и звания, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, участие в разработването и реализирането на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.
Конкурсът ще се проведе със защита на концепция за дейността и развитието на Дирекция „Военноисторически музеи” – Плевен за период от пет години, като първата от тях трябва да е подробно разработена, а също така ще включва събеседване с кандидатите.
Документите се подават лично или чрез пълномощник в Центъра за административно обслужване на граждани при Община Плевен, пл. “Възраждане” №4 в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата.