Разбиха плевенска наркогрупа в Слънчев бряг!

Осем плевенчани са арестувани на Слънчев бряг, бандата източвала и банкомати

Престъпна група от Плевен, занимаваща се с разпространение на наркотици и употреба на скимиращи устройства на територията на Слънчев бряг, е била разбира край морето! Осем лица са арестувани вследствие на работата на двама служители от Патрулно-постова служба към Районно управление „Полиция” – Несебър.

Ченгетата извършвали рутинен обход на район в Слънчев бряг и забелязали млад мъж със съмнително поведение. При последвалата проверка в него били открити елементи от скимиращи устройства.
Полицаите незабавно се вдигнали и претърсили хотелския апартамент, в който бил отседнал младежа. Арестувани са били и неговите съквартиранти.

От пресцентъра на полицията отбелязват, че са задържани 26-годишният Д.С. от Плевен, 25-годишният Е.П. от Буковлък, 24-годишният Л.Д. от Плевен (тримата криминално проявени), 26-годишната А.Д. от Плевен, 23-годишният Х.С. от Буковлък, 21-годишният М.Ф. от Плевен, 26-годишният И.Д. от Плевен и 18-годишната М.А. от Плевен.

Потърсено е съдействие от служители от отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас и служители от сектор „Икономическа полиция” при Районно управление „Полиция” – Несебър, като при претърсването на обитавания от лицата апартамент, са намерени и иззети: елементи на скимиращи устройства, преносими компютри, мобилни телефони и наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство, като осемте лица са задържани за срок от 24 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на ОДМВР – Бургас.