Още военни от Плевен се включват в помощ на Мизия

Военните от Плевен правят полева кухня за пострадалите в Мизия

Военнослужещи от военно формирование 42800 – гр. Плевен продължават участието си в спасителните дейности в Мизия, известяват от сайта на "Сухопътни войски". Командир на модулното формирование е подполковник Пламен Горанов.

През изминалото денонощие 16 военнослужещи изпълнявали задачи по претърсване, издирване и евакуация на пострадали и бедстващи хора в наводнените квартали. С помощта на 4 лодки и високопроходима техника пострадалите са транспортирани до безопасни места. В квартала който най-много е залян с вода са върнати по домовете 45 човека, за да си вземат медикаментите от първа необходимост и личните документи, които са останали там.

Военнослужещите са претърсили два квартала в града и съвместно с органите за пожарна безопасност и защита на населението са евакуират пострадалите граждани.

Подготвя се и разгръщане на пункт за топла храна от военното формирование. За целта ще бъдат командировани и трима военнослужещи – готвачи и 12 военнослужещи – работна група. Ще има полева кухня за обслужване на населението. За храненето ще бъдат разпънати три палатки, големи и малки маси, както и 60 броя походни столчета. В подготовката за храненето на населението ще участват четири броя товарни автомобили и един брой УАЗ - 452.

Действията на модулното формирование се ръководи от заместник-командира на 61-ва механизирана бригада полковник Христо Андреев.