Община Пордим получи финансиране за четири сериозни проекта

Асфалтират улици правтя центрове за настаняване от семеен тип

Четири проекта на Община Пордим получиха финансиране по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, съобщават от Областна администрация. Единият от тях е за възстановяване и реконструкция на сграда, която е общинска собственост, в село Вълчитрън. Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев и кметът на Пордим Илиян Александров посетиха обекта, за да се запознаят с ремонтните дейности. В бъдещата сграда ще има кабинети за общопрактикуващи лекари и стоматолог, на втория етаж ще се премести общинската администрация, както и местните представителства на различни институции.

Другите три проекта са за цялостно или частично асфалтиране на улици в общинския център и на две отсечки от четвъртокласната пътна мрежа – Каменец-Обнова и Вълчитрън-Катерица.

Още две сгради са пред официално откриване в община Пордим. Това са центровете за настаняване от семеен тип в Пордим и село Згалево, които са създадени по Програмата за развитие на селските райони. Обектите са част от изпълнението на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”.