Петър Кременски аут от бягането на 100 метра, други двама плевенчани излизат днес

23-годишният плевенчанин очаква коронната си дистанция от 200 метра

Петър Кременски се класира на последното осмо място в пета серия в бягането на 100 метра на Европейското първенство по лека атлетика, което се провежда в Цюрих (Швейцария). За съжаление 23-годишният плевенчанин отпадна от по нататъшно участие в дисциплината. Постижението на Кременски от 10.87 секунди му отреди 34-то място в крайното подреждане в спринта, като той изпревари само двама лекоатлети преди полуфиналите - Йорен Тромп (Холандия) с 11.28 секунди и Томас Болати (Монако) - 11.94 секунди. Другият българин, който участва на 100 метра Денис Димитров отива на полуфинал с четвърто време в своята серия и резултат от 10.41 сек.

Кременски ще участва и в коронната си дистанция от 200 метра, като сериите ще бъдат в четвъртък от 12.25 часа, отбелязват от plevensport.eu.
Днес на стадиона в Цюрих ще излязат и другите двама плевенчани. Малко след 11 часа сутринта Тихомир Иванов ще започне представянето си в скока на височина при мъжете, а в 19.30 часа Андриана Бънова ще се опита да преодолее квалификациите в тройния скок при жените.