Бареков излъга за новия губернатор на Плевен!

Николай Бареков за пореден път се изказа неподготвен, търсейки евтина сензация

"Не може в Плевен кум на Цецка Цачева да стане областен управител. Това са прекалено близки връзки между управляващите сега и тези, които се готвят да дойдат на власт“, изцепи се днес Николай Бареков по пoвод назначението на Бойко Балтаков за областен управител на Плевен. Мнозина медии го цитираха, пропускайки да си направят труда да проверят думите му.

"ПлевенУтре" обаче установи след собствено разследване, че лидерът на "ББЦ" за пореден път опитва да сътвори евтина сензация и се изказва неподготвен. Бойко Балтаков не е кум на Цецка Цачева и няма никакви други родствени връзки с нея. Кум на Цецка Цачева е Трифон Иванов, който е бивш главен архитект от времето на Найден Зеленогорски и е настоящ зам.-кмет на града.

Новият областен управител на Плевен Бойко Балтаков има висше магистърско образование по архитектура от ВИАС в София. В кариерата си е бил шеф на дирекция "Устройство на теритиорията, стройтелство, кадастър и строителен контрол" в Свищов, а по-късно - от 2004 до 2008г., е бил главен архитект на крайдунавската община. Ръководил е сектори и отдели в плевенската община, бил е и главен архитект на община Долна Митрополия.