Андриана Бънова аут от Цюрих, Петър Кременски излиза на 200 метра

Андриана Бънова скача под възможностите си и отпадна в тройния скок на Европейското

Андриана Бънова сe представи слабо в квалификациите на троен скок при жените на Европейското първенство по лека атлетика в Цюрих, Швейцария. Плевенчанката скочи едва 13.36 метра, с което нямаше как да се класира за финала в дисциплината. Бънова се нареди на 19-то място в крайното класиране. От plevensport.eu припомнят, че по-рано през сезона лекоатлетката записа 14.32 метра, с което беше седма в годишната ранглиста.
Другата българска представителка в сектора Габриела Петрова, която е европейска шампионка на троен скок за девойки до 23 години, пък се класира за финала, като скочи 13.72 метра (-0.8 м/сек) и за първи път ще участва в състезанието за разпределение на медалите на голям шампионат. Финалната надпревара е в събота.

В четвъртък от плевенските лекоатлети на стадиона в Цюрих ще излезе за втори път Петър Кременски. След като отпадна в сериите на 100 метра във вторник, сега 23-годишният плевенчанин ще започне участието си в коронната си дисциплина от 200 метра. Началото на сериите по програма са предвидени за 13.05 часа българско време. Ако успее да ги преодолее Кременски ще трябва да бяга в полуфиналите, които също са утре от 21.15 часа.