Духовият оркестър и танцовият състав на военните от Белене със златен медал от фестивал

Любителският духов оркестър и самодейният танцов състав на военно формирование 28880 – Белене със златен медал от фестивала „Фолклорен извор”

Любителският духов оркестър и самодейният танцов състав на военно формирование 28880 – Белене спечелиха златен медал от участието си в националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор”.

Фестивалът, който е с конкурсен характер, се проведе от 7 до 10 август в село Царевец, Община Свищов под патронажа на Министерството на културата на Република България. Организатори на ежегодното събитие са НЧ „Светлина  - Царевец 1927”, Кметство Царевец, ППОК „Изгрев 93” и Община Свищов.

Целта на фестивала е да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България.

Духовият оркестър и танцовият състав представиха своите изпълнения във втория ден на конкурса и силно впечатлиха публиката с прекрасните си изпълнения.

Днес, 14 август, на официалния сайт на фестивала бяха публикувани наградените участници, сред който със златен медал за цялостно участие и отлично представяне са духовия оркестър и самодейния танцов състав на военно формирование 28880, което е високо признание за таланта, уменията, усилията и всеотдайността на военнослужещите и цивилни служители, участвали в събитието. Освен златния медал участниците получиха и грамоти от организаторите на фестивала.

За духовия оркестър на формированието това е трето участие в конкурс