22 кг насипен тютюн в "БМВ"-то на 33-годишен от Буковлък

Хванаха "търговци" от Буковлък и в Левски

Борбата срещу тютюна и цигарите без бандерол от Буковлък продължават.

От МВР известяват, че на 15 август 2014 година около 10 часа служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и 02 РУП е извършена проверка на улица "Кичево" в Плевен на спрян лек автомобил "БМВ". Автомобилът е използван от 33-годишен от село Буковлък. В колата са намерени три чувала и две черни полиетиленови чанти, съдържащи насипен тютюн с общо тегло около 22 кг. Мъжът е предал с протокол за доброволно предаване тревиста маса. За констатираното в хода на проверката, е уведомен разследващ районен прокурор.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 3 300 лв.

На следващия ден пък на територията на град Левски са били извършени съвместни проверки от служители на РУП - Левски и ТМУ - Свищов. В хода на проверките са установени двама улични търговци от село Буковлък. Нарушителите са 26-годишен и 25-годишен. От тях са иззети 12,370 кг. насипен тютюн. Нередовната стока е била раздпределена в различни по големина пликове. Тютюнът е иззет и е на съхранение в ТМУ - Свищов и предстои експертиза. Работа по случая продължават служители на ТМУ-Свищов.