Военнослужещи от Белене вече са в Мизия, ще хранят 600 човека

22 военнослужещи от военното формирование на Белене и трима от Плевен ще приготвят храна за пострадалите от наводнението

В Мизия се е извършила ротация на модулните формирования, които оказват помощ и съдействие на пострадалите от наводнението жители, съобщават от сайтът на "Сухопътни войски".

Подполковник Галин Каракоев - заместник-командир по логистичното осигуряване на 61 Стрямска механизирана бригада предаде ръководството на майор Атанас Демирков – Началник на отделение „Логистика” на военно формирование 28880.

От днес 19 август, 22 военнослужещи от военното формирование на Белене ще приготвят топъл обяд за 600 жители на град Мизия в разгърнатите полеви кухни, съвместно с трима военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен.  Непосредствен ръководител на модула за приготвяне на храна е капитан Йордан Стойков.

На проведена по-рано вчера среща с подполковник Каракоев и майор Демирков, заместник-кметът на Община Мизия Николай Нековски сподели, че в лицето на Българската армия вижда подкрепа и съпричастност и изрази своята благодарност за оказаната помощ към бедстващото население.

Всички военнослужещи, участващи в дейностите по приготвяне на храна са преминали необходимите медицински прегледи и изследвания.