Общинският лидер на ГЕРБ в Плевен: Много от членовете на РИК са там само заради заплатата

Мартин Митев очаква още промени в състава на РИК заради неопитността на част от състава й

Общинският лидер на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев очаква още промени в състава на Районната избирателна комисия за 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район, а причината е неопитността на част от състава й. Той прогнозира това на пресконференция днес впресклуба на БТА.

"Смяната на председателя на РИК-Плевен е доказателство, че  притесненията, които имах, не са били напразни", каза Митев по повод подадената оставка по здравословни причини на досегашния председател на РИК Боряна Предолова и назначаването на Кръстьо Крачунов от ЦИК вчера. Митев е убеден, че ако действително Предолова е имала здравословни проблеми, тя не е трябвало да приема поста. "Според мен тази оставка е по-скоро признание за невъзможността за справяне със сериозната работа, която трябва да се свърши в изключително важния орган, какъвто е РИК", заяви общинският лидер на ГЕРБ.

Той допълни, че според него част от членовете на комисията, предложени от БСП, ДПС и ББЦ нямали опит в подобна комисия. "Вероятно са били привлечени от заплатата от 896 лв. месечно, без да си дават сметка срещу какво се получават тези пари", коментира Митев, добавяйки, че продължава да има притеснения за бъдещата работа на РИК-Плевен, тъй като според него новият председател на комисията Кръстьо Крачунов имал опит, но част от хората около него нямали представа за какво са там.