Няма край с цигарите без бандерол - нови три акции на полицията!

Хванаха "търговци" в Плевен, Долна Митрополия и Койнаре

За нови три акции срещу разпространението на цигари без бандерол съобщават от полицията в Плевен.

На 19 август 2014 година около 20.30 часа в град Долна Митрополия при проверка на "БМВ 318", управляван от 25-годишен от същия град, на задната седалка на автомобила са намерени 170 кутии с цигари с марка "Паладиум", 150 кутии с цигари от марка "Дива" и 180 кутии с цигари марка "Бест мен". Кутиите са без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол и се намират на съхранение в полицията. Уведомен е прокурор в РП - Плевен. Образувано е бързо полицейско производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

80 кутии с цигари без бандерол и 1.380 кг насипен тютюн иззеха плевенските полицаи при акция на територията на областта. На 20 август 2014 година за времето от 8 часа до 17 часа е проведена специализирана операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол на територията на 02 РУП - Плевен. При извършената проверка в района на пазар са установени трима улични търговци от село Буковлък. Нарушителите са 33-годишен, 53-годишна и 37-годишна. От тях са иззети 1.380 килограма насипен тютюн. Стоката е била разпределена в различни по големина пликове. Съставени са три акта по Наредба № 14 на Община Плевен.

На 20 август около 19.30 часа в хода на специализирана операция по линия повишаване превенцията, противодействието на криминални и икономически престъпления в населените места, е извършена проверка в частен дом в град Койнаре. 27-годишна е предала доброволно на полицейските служители 80 кутии цигари без български акцизен бандерол. Цигарите са от марка "Паладиум" - 73 кутии и от марка "Дива" - 7 кутии. Уведомена е прокуратурата. Образувано е незабавно производство по чл.234 от НК, водено от разследващ полицай.