Сашо Роман снимал първия си албум в Плевен по идея на Слави (ВИДЕО)

Първият видео албум на легендарния Сашо Роман, който е родом от Койнаре, е заснет в Плевен

Сашо Роман е една от музикалните легенди на България. Той се захваща с музика още от 8-годишен. Още си спомня как навремето родителите му излизали сутрин на работа за кравефермата към ТКЗС-то в родното му Койнаре, а той оставал да пази по-малките си брат и сестра. Но вместо това вземал стол, слагал го на масата и се изкачвал върху него, за да достигне тромпета вкъщи. Баща му не искал той да се занимава с музика и затова оставял инструмента над гардероба, та да не може синът му да го стигне.

Години по-късно Сашо започва да свири по сватби, работи в заведение в Драгалевци, към танцов състав. Един ден кларнетистът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев-Професора го кани да свири на сватбата му. Слави Трифонов също е там.

"Видяха, че може да стане нещо от мен и като певец, и ме поканиха в тяхното предаване "Рома тв" - да съм тромпетист в "Ку-ку бенд", разказва Сашо. Участва и в албума "Рома тв", както и в концерта с песните от него в НДК. Слави Трифонов му предлага договор в неговата музикална компания БМК и го кръщава Сашо Роман. Псевдоним, който ще му остане до живот.

Малцина знаят, че първият видео албум на легендата е заснет в Плевен. Идеята била на продуцента Слави. Парк "Кайлъка", ресторант "Караджейката", централния площад и няколко други местни локации са местата, на които Сашо Роман реализира проекта си. Така, култовият хит "Ой, Сашко" е сниман в Кайлъка, а градската каскада пък е използвана за фон на емблематичната "Мой ангеле".

Кадрите, които ще видите са от далечната 1997-а година.