Арестуваха "убиеца на пътя" от Обнова, прибрал се в Пелишат след катастрофата

От полицията съобщиха, че са задържали избягалия шофьор от тежката катастрофа в Обнова

Полицията в Плевен е заловила избягалия шофьор от вчерашната смъртоносна катастрофа в Обнова. В хода на разследването е било установено, че водачът е 25-годишен от село Пелишат.

Припомняме, че на 25 август около 2 часа в село Обнова, лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 38-годишен от град Левски, при движение по улица „Възраждане“ отне предимство на джип „Мицубиши Паджеро“ и навлезе в кръстовище, предизвиквайки тежка катастрофа. На място загина шофьорът на „Опел Астра“-та, а другият водач изостави джипа и избяга от местопроизшествието.

При извършения оглед от криминалисти били иззети следи и веществени доказателства. След оперативно-издирвателни действия шофьорът е намерен в къщата си в село Пелишат. Той твърдял първончално, че някой е откраднал колата му. Криминалистите обаче по безспорен начин са доказали, че зад волана в злополучната сутрин е бил 25-годишния.

Мъжът е доведен за снемане на обяснения в полицията. Разпитан е пред съдия и е направил самопризнания. Сезирана е прокуратурата. Работа продължава разследващ полицай.