Румен Петков: Повече от 50% от членовете ни не са били в други партии

АБВ представи листата си в Плевен

На пресконференция днес АБВ обяви листите си в Плевенска област. На срещата присъстваха Румен Петков, Емил Димитров, проф. Григор Горчев, Цветан Антов, както и част от кандидатите в листата на партията.

Общо 18 са кандидатурите за 15-ти плевенски МИР, съобщи г-н Антов. Както стана ясно и по- рано водач на листата е Румен Петков, втори е Цветан Антов, а трети Яница Йорданова.

От партията се похвалиха, че няма друга политическа сила, която да е подредила листата си до този момент. 391 са общо кандидатите на АБВ. От тях 250 са мъже, а 141 – жени.

"Показахме че младите хора имат място в правенето на политика и в реализацията й", заяви Румен Петков, и допълни, че 54 човека в листата са до 30-годишна възраст, между 30-40 години са 114, от 40 до 50-годишна възраст са 61, от 50 до 60 са 100 човека, а над 60-годишна възраст са 62 кандидати. "Това са респектиращи показатели, за да бъде балансирана листата, но тя е и териториално много добре балансирана", заяви водачът на листата, като подчерта че никой друг от техните политически опоненти няма да представи такъв баланс.

От партията бяха категорични, че повече от 50% от кандидатите им в плевенска област не са членували в друга политическа партия досега, което е огромен заряд, коментира Румен Петков и допълни, че по никакъв начин не подценява, хората членували в други партии, защото самият той е бил такъв. Очакванията на АБВ са членовете на партията до началото на изборите през октомври да достигнат 1000 човека. "В момента те са 800, но все още има декларации от областта, които не са пристигнали и не са обработени", обясни г-н Антов.

От партията отново се похвалиха, че най-младият им член е на 18 години, от Садовец. Ето и пълният списък на листата на АБВ в Плевенска област

1. Румен Петков

2. Цветан Антов

3. Яница Йорданова

4. Светлозар Георгиев

5. Д-р Йордана Александрова

6. Иван Нинов

7. Венцислав Конов

8. Десислав Атанасов

9. Д-р Марлена Цанкова

10. Румен Янков

11. Асен Динчев

12. Цветелин Христов

13. Дора Леонова

14. Милен Даскалов

15. Яна Конова

16. Богомила Стефанова

17. Ивайло Ценов 18. Веленто Василев