ГЕРБ - Никопол: Ще настояваме за финансов одит в Община Никопол

Съветниците от ГЕРБ - Никопол пожелаха успех на Мария Георгиева от АБВ

Факт е изборът на нов председател на ОС в Никопол. На извънредно заседание, провокирано от общинските съветници от ГЕРБ и още двама от БСП вчера бе снето доверието от Майдън Сакаджиев.  „Вчера в общинския съвет се случи демократичен акт” , каза Красимир Халов – председател на групата общински съветници от ГЕРБ-Никополпо повод свалянето на настоящия  и изборът на нов председател на местния парламент в Никопол. Той благодари на групата съветници, че са устояли на натиска, който им бе наложен.

„Потърсихме в новоизбраният председател Мария Георгиева човекът, който ще ни обединява и мисля, че тя ще се справи. Това ще бъде нашето основно изискване към нея. В ОбС Никопол вече ще има дебат, обсъждане и зачитане на мнението на общинските съветници, независимо към каква политическа партия принадлежат. Това беше фантастика в досегашната работа на ОбС Никопол. Смяната на председателя на ОбС в Никопол не е реваншизъм, а закономерен процес, който е закъснял. Макар да бяхме най-голямата група в ОбС не ни стигнаха няколко човека да направим това много по-рано”, каза Валерий Желязков, общински съветник от ГЕРБ и  бивш кмет на Никопол. ”Радвам се, че тези трима колеги от БСП имаха доблестта да се разграничат от начина на работа в този ОбС”, подчерта той.

Първото нещо, което трябва да се направи сега е да разберем какво е финансовото състояние на Община Никопол. „Ясно е, че те е много тежко. Ето защо, първата стъпка, която ще направим е пълен одит”, каза Красимир Халов. Той бе подкрепен от Валерий Желязков, който заяви: „Няма да търсим нещо, за което да се хване, за да обвиним някой.  Ако успеем да разберем, какво е финансовото състояние, само с помощта на финансовата дирекция на общината –  добре. Но, ако това не стане, ще предизвикаме одит.”, категорични са от ГРЕБ Никопол. Желязков изрази опасения, че собствените приходи на Община Никопол са паднали с 600-700 хиляди. Той бе категоричен, че няма да се бламират предложенията на кмета, които са добри за Общината, както е правено и до момента. Разликата е, че след смяната на председателя на ОбС, който”блестеше със своето отсъствие, вече ще се гарантира законовия ред при работата на местния парламент”, допълни Желязков.