Румен Петков нападна БСП заради доклада на Шаламанов

"Цецка Цачева е редовен човек и не виждам основания да водим битка", заяви Румен Петков

"АБВ реагира много остро срещу доклада. Той не е обективен. Вътре има текстове, които са против Конституцията на страната. Чест прави на министър-председателя, че оттегли този доклад.", заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на АБВ Румен Петков по повод излезлия доклад на Министерството на отбраната, в който Русия е посочена като заплаха за България. "Ние категорично искаме оставката на министър Велизар Шаламанов. Притеснен съм, че нито една друга партия освен АБВ не взе позиция по темата. Имам обяснение и защо БСП не взе позиция. Защото това е естествено продължение на отношенията на Българската социалистическа партия спрямо Русия.”, продължи той.

„За нас е важен политическият диалог. Според мен обаче той не съществува с БСП. Разбира се нападките и обидите са една идея по-слаби, но в никакъв случай няма диалог за обединение в лявото пространство.”, категоричен бе Румен Петков.

"Цецка Цачева е редовен човек и не виждам основания да водим битка. Всеки има своите виждания и има право да ги отсстоява. Нямам основания за безпокойство. С Румен Гечев също се познаваме и сме работили заедно. Всеки има своите послания и позиции. Жителите на Плевен и региона ще имат право на избор“, отговори той на въпрос относно междупартийната битка в Плевенския регион.