Соня и Ибрахим от Долни Дъбник: Не ни взимайте детето!

Приемните родители ще изгубят детето, за което се грижат от три години

През 2012 година Соня Александрова и Ибрахим Ибов от Долни Дъбник станали приемни родители на 5 годишно момченце от дома за сираци – “Детелина” в Плевен. Детето страдало от разстройство в адаптацията и преди това за него са се грижили 4 семейства, които по-късно се отказвали от него. Близо три години Соня и Ибрахим се грижат за момчето.

В началото на юни, тази година, по телефона, от Агенцията за закрила на детето в Долна Митрополия казват на родителите, че детето ще бъде осиновено от американците Криста и Питър. В същия ден Соня и Ибрахим са поискали да осиновят момчето. От Агенцията за закрила на детето им отказали съдействие. Според тях приемните родители са били подписали декларация, с която се отказват от осиновяване и че с писмо са били уведомили семейството за предстоящото осиновяване още през април. Соня и Ибрахим твърдят, че такова писмо не са получавали, нито пък са подписвали декларация за отказ. До месец се очаква детето да отиде при новите си родители.

"Положихме много усилия... За логопед, учители, лекари... Да си вземат друго дете американците, искаме си нашето! То не иска да отиде при тях, казва ми: "Мамо, не ме давай на другите хора!", през сълзи разказа Соня в "Часът на Милен Цветков".