Левски 2007 с първа загуба, изпусна точката срешу Етър

Тимът на Светльо Бърканичков загуби с 0:1 от Етър

Отборът на Левски 2007 от град Левски допусна първа загуба в "Северозападната В група". Светльо Бърканичков не игра поради контузия, а тимът му гостува на Етър, като срещата се състоя в Трявна, заради ремонт на стадион "Ивайло", и доста измъчиха своите противници. Футболистите на Левски 2007 бяха много близо до точката, но пропуски в края и отменен гол, заради засада, ги лиши от частичния успех, пишат от plevensport.eu.

През първата част двата отбора играха равностойно, като ударите в очертанията на двете врати липсваха. В началото на второто полувреме Етър вдигна оборотите и направи много добри двайсетина минути. В 53-ата минута Иван Петков от "виолетовите" стреля ниско по земя в ъгъла, но вратарят извади в ъглов удар. След изпълнението му падна и единственият гол в мача, като защитникът Борислав Джарнавлиев засече топката в мрежата за 1:0.

Последните десет минути станаха инфарктни за търновци. В 80-ата след удар на гостите последва рикошет и корнер, а минута по-късно левчани вкараха гол, но тъчреферът бе маркирал засада и попадението беше отменено. Играчите на Левски 2007 оспориха решението на съдиите, като настана меле, при което капитанът им Ивайло Иванов остана да лежи на земята, като дори се наложи да дойде линейката и да го откара. Заради прекъсването реферът Даниел Цолов даде 7-минутно продължение, в което Левски 2007 можеше да изравни, но ударът на Великов мина покрай гредата.

След загубата отборът от град Левски остана пети с актив от шест точки, колкото имат и тимовете на Бдин, Академик (Свищов) и Видима-Раковски. Лидер е Спартак с пълен актив от 9 точки.