Повишават качеството на образованието чрез Стратегия за развитие

Общинският съвет в Плевен прие Стратегия за развитие на образованието в общината за периода 2014 - 2020 г.

Общинският съвет в Плевен прие Стратегия за развитие на образованието в общината за периода 2014 - 2020 г. Това съобщи председателят му Дарин Ангелов, предава БТА. "Много деца не ходят редовно на училище, маломерни паралелки вече има в доста от малките селище като Върбица, Мечка, Славяново, броят на учениците като цяло намалява - това са проблеми, които влошават качеството на образованието и затова бе необходимо да се приеме Стратегията, за да бъдат преодолявани трудностите", коментира Ангелов.

В документа е направен анализ на актуалното състояние на системата, поставени са стратегически цели за периода и е заложена система за мониторинг и контрол. "Основните идеи целят да бъде повишено качеството на образованието, да бъде осигурен равен достъп на всички деца до обучение и да бъде преодоляно ранното напускане на училище. Образованието в общинските училища да е носител на националните ценности и традиции", посочи Ангелов.

Стратегията е обсъдена преди да бъде приета от Съвета от всички заинтересовани страни и е получила висока оценка. Проектът ще бъде реализиран по ОП "Административен капацитет".