Владислав Николов: Само стабилната държава ще привлече инвеститорите

Eксдепутатът очаква дериозен кредит на доверие към ГЕРБ на предстоящите избори

Областният ръководител на ГЕРБ Плевен Владислав Николов, придружен от общинския ръководител на партията Мартин Митев и общинския съветник Ралица Добрева се срещнаха с представители на бизнеса в Славяново. Те изслушаха поставените проблеми, препоръки и виждания на бизнеса за стабилизиране на страната. Хората се оплакаха, че трудно намират дори неквалифициран персонал, готов съвестно да работи. Нестабилността на банковата система, нередовните плащания към земеделските производители и неравнопоставеността на отделните сектори в земеделието по отношение на възможностите за ползване на средства от европейската солидарност, неконкурентноспособността на българските производители спрямо техните европейски колеги, изтичането на способни, квалифицирани хора в чужбина - това бяха част от проблемите, които препятстват развитието на бизнеса в страната.

„Само стабилната държава ще създаде подходящи условия за привличане на инвестиции и развитие на бизнеса”, категоричен бе Владислав Николов. Той изрази своята убеденост, че сериозните промени, от които държавата се нуждае и които хората очакват, могат да се случат само в условията на сериозен кредит на доверие към ПП ГЕРБ, който да позволи сформирането на самостоятелно правителство.

„Държавата е тази, която има ангажимент да създаде условията за развитието на бизнеса и привличането на чужди инвестиции”, подкрепи колегата си Мартин Митев. Той подчерта, че работните места ги създава работещия и „спокоен” бизнес. По думите на Владислав Николов нещата са взаимно свързани.

”Стабилната държава е привлекателна за инвеститорите и съумява да подкрепя бизнеса, който от своя страна инвестира и разкрива нови работни места. Стабилният бизнес може да си позволи и добро заплащане, което ще насърчи квалифицираните млади хора да изградят в България своята професионална реализация. Мотивираните и платежоспособни служители са и потребителите, които пазаруват и плащат данъци. А тези средства пък влизат отново в бизнеса и държавата. Ето защо е жизненоважно страната, в която живеем да бъде икономически и политически стабилна.”, обобщи Владислав Николов.