Гущера от "Под прикритие" - кадър на Спортното училище в Плевен

"Искаха да убият героя ми още в четвърта серия, но зрителският интерес промени плановете на сценаристите", заяви звездата от "Под прикритие" пред "ПлевенУтре"

Герасим Гергов се превърна в един от идолите на българските младежи покрай ролята си на Гущера в „Под прикритие“. Лошото момче с плитката имаше водеща роля в сериала и успя да се наложи като един от запомнящите се персонажи в криминалата сага. Малцина обаче знаят, че роденият на 18 февруари 1977 г. в Червен бряг Герасим активно се занимава със спортно гребане и е кадър на "Спортното училище" в Плевен. Ето какво ни разказа Геро:

Герасиме, очакваше ли подобен край на Гущера в „Под прикритие“?

Абсолютно предвидимо беше, защото такива брутални герои като Гущера, рано или късно си намират майстора. Още повече, че трябва да има и елементарна образователна цел - доста млади момчета гледат този филм, и ако Гущера се вълнува само от власт и пари, най-безпардонният отрицателен герой е той, и не бива никой да си мисли да му подражава и да си каже: „И аз мога като него!“. Няма място за сърдене тук. Най-важното е, че оставих следа. Щом ходя по улиците и хората ми се радват, а не ме целят с домати и яйца!... (смее се) Моят герой всъщност трябваше да бъде убит още в четвърта серия, но явно харизмата, която имам, и зрителския интерес към героя, промени идеята на сценаристите. И се радвам, че стана така.

Така и не видяхме трупа на героя ти обаче? Дали пък няма да се завърнеш…

Виж, това със сигурност е предпоставка за нещо подобно. Щом няма труп, всичко е възможно. Всичко вече е в ръцете на продуцентите и сценаристите… Влезе ли ти киното под кожата? Имаш ли нови предложения? - Апетитът идва с яденето. Имам една-две покани. Въпрос на време е да прегледаме сценариите и да уточним финансовите параметри. Хареса ми киното и искам да се развивам. Слава Богу, справям се добре. Оценката идва от зрителите и публиката, не се хваля сам.

Знам, че си снимал и в световния кинохит "300". Как протекоха снимките? С кои актьори работи там?

Най-известният актьор там беше главната героиня Ева Грийн. Доста симпатична дама. Много е дребничка, ама вади уникален глас! В „300” играя охрана на Ксеркс. Много забавно беше, около седмица снимах и гримьорският състав ме смая с начина си на работа.

Повече за удоволствие ли го правиш или и финансовата страна на нещата си заслужава?

Определено си заслужава и финансовата страна, няма спор. Никой не го прави за добра воля. Колкото и да звучи така комерсиално, това си е бизнес и всичко се прави за пари

Спортувал си дълги години гребане. Как от спорта се насочи към актьорството и шоубизнеса?

Спортно училище в Плевен съм завършил с гребане и даже продължавам да греба. Участвам на състезанията към НСА. Даже и на 37 години се справям доста добре. Имам десетина републикански титли в различните формати – на двойка, на четворка, на осмица... Шести на световно първенство съм бил. Но кандидатствах в спортното училище в Плевен с футбол. А иначе, както казах, съвсем случайно ми тръгнаха нещата покрай кастинг агенции. Снимал съм се и в клипове – на Ивана, на Бони, на Сантра и Кристо, на Мишо Шамара…