Плевенски сводник пускал момичета за 170 лева на Слънчев бряг

42-годишният сутеньор действал в комбина с пловдивчанин, сред момичетата има и плевенчанки

Полицията в Бургас е ударила плевенски сутеньор и пловдивския му съдружник. Срещу 38-годишния А.Б. от Пловдив и 42-годишният Д.А. от Плевен са повдигнати обвинения за набиране на проституиращи момичета, близо 30 от които също бяха разпитани от полицейските служители. Констатирано е, че момичетата работили официално като танцьорки в четири еротични бара в Слънчев бряг – “Клеопатра”, “Афродита”, “Велвет” и “Парадайз”. Възрастта им варира от 20 до 35 години, като повечето от тях са от вътрешността на страната – Стара Загора, Сливен, Плевен, Пловдив и други.

Установено е, че мъжете не набирали момичета само за „Слънчев бряг“, а и за заведения в Банско и Пампарово. Тарифите, които определили на момичета, били следните: 20 лева за индивидуален еротичен танц на пилон, топ-лес – танц без горнище и леб-данс – танц в скута на клиента – 50 лева, и стриптийз – 80 лева. За втората част от “програмата” също имало определени тарифи: орален секс – 80 лв., половин час секс – 120 лв. и 170 лв. за 1 час. От тях 20 лв. се отчитали задължително за ползването на специално пригодените помещения, намиращи се в самите заведения. При желание на клиента сексуалните услуги можело да се предоставят и на негов “терен” – хотелска стая, квартира или апартамент. Случвало се е и таксиметрови шофьори да доведат клиент в заведенията, като за услугата на шофьора е заплащан хонорар в размер на 30 лв.

В хода на специализираната полицейска операция са извършени претърсвания в еротичните заведения, както и в ползваните от задържаните луксозни автомобили – „Порше Кайен“ и „БМВ Х 5“ – намерени и иззети са близо 20 000 лв. (оборота за една вечер в различни валути от две заведения), тетрадки и бележки, в които е водено счетоводство за дейността на момичетата, преносими компютърни конфигурации и мобилни телефони.

На А.Б. и Д.А. е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража за срок от 72 часа”, като предстои гледане на постоянна мярка “задържане под стража” в Районен съд – Несебър.