Спартак открива сезона срещу Балкан (Ботевград)

Плевенчани започват новия сезон в НБЛ с домакинство на Балкан

Баскетболният тим на Спартак (Плевен) ще стартира новия шампионат в Националната баскетболна лига с домакински мач срещу Балкан (Ботевград). Това отреди тегления вчерa жребий за сезон 2014/2015 г.

Както и през миналото първенство лигата ще бъде съставена от девет отбора, като всеки кръг по един от тимовете ще почива. Първият кръг ще се играе на 11 октомври (събота), като Рилски спортист няма да играе в него. Ето и всички срещи за първия кръг: Спартак (Плевен) - Балкан, Лукойл Академик - Ямбол, Берое - Черно море Порт (Варна), Левски - Черноморец. Програмата на първите пет кръга показва, че във втория кръг спартаковци ще гостуват на Рилски спортист, в третия момчетата на Илия Станков ще почиват, в четвъртия ще приемат Лукойл Академик, а в петия ще пътуват до Стара Загора за среща с Берое.

Пред лигата все още съществува възможност да бъде включен десети отбор. Става дума за евентуалния втория бургаски тим в шампионата БК Черноморец 2014, на когото бе даден срок до 15 септември, за да синхронизира участието си с останалите клубове и с вече съществуващия Черноморец, както и с кмета на Бургас Димитър Николов.

Повторението на миналогодишния финал в първенството между шампиона Левски и Лукойл Академик ще бъде в 7-ия кръг, като Левски е домакин на първия мач между двата отбора, пише plevensport.eu.