Един сигнал за купуване на гласове в Плевен

Един сигнал за купуване на гласове за предстоящите избори е подаден до момента в полицията в Плевен, но той се е оказал фалшив

Един сигнал за купуване на гласове за предстоящите избори е подаден до момента в полицията в Плевен и той се е оказал фалшив. Това съобщи днес от Областната дирекция на МВР, предава БТА.

Общо за охраната на парламентарните избори на 5 октомври ще бъдат ангажирани 530 служители на полицията. Около 35 от тях пряко ще имат задача за бърза реакция при сигнали за купуване на гласове. Във всяко полицейско управление ще бъде сформиран щаб, който ще се грижи за нормалното протичане на изборите. Създадена е организация за обмен на информация и съвместни действия между службите на МВР, ДАНС и прокуратурата, заяви директорът на Областната дирекция на МВР Йордан Каменов. Взети са на близък отчет и постоянно внимание от страна на полицията лицата, за които има сведения от предишни избори, че са свързани със сигнали за купуване на гласове и други изборни нарушения, допълни той.

До момента са набелязани над 40 души, предимно от общините Плевен, Червен бряг и Никопол. На евроизборите в Плевен и региона не е имало регистрирани случаи на купуване на гласове. Последният случай е от изборите през 2013 година, когато извършителят е получил ефективна присъда - затвор, припомниха от полицията. Плевенската областна дирекция на МВР отделя от състава си постоянно по 40-50 служители, които са командировани на границата във връзка с миграционните процеси. Те няма да могат да се включат в дейността по време на изборите в област Плевен.