Проф. д-р Димитър Стойков: Бъдещето принадлежи на знаещите, мислещите и решителните!

Kметът на Плевен приветства всички ученици, учители и родители по случай първия учебен ден

Kметът на Плевен Проф. д-р Димитър Стойков приветства всички ученицим учители и родители по случай първия учебен ден:

"15 септември е вълнуващ празник за цялото ни общество. Празник на вековния стремеж на народа ни към просвета и книжнина, празник на новото начало, на предизвикателствата, на бъдещите победи и надеждите! В този празничен ден поднасям уважението си към преподавателите за достойния труд, за щедростта и ентусиазма да разкриват нови светове, за усилията да изградят най-сигурните мостове към ума и сърцето на своите възпитаници. Поздравявам и вас, родители, за подкрепата и съпричастността към българското училище.

Скъпи ученици, Бъдете упорити по нелекия път към доброто образование, защото той ще ви води само напред и нагоре и ще сбъдва вашите мечти.

Мили първокласници, Добре дошли в царството на буквите и цифрите. Много скоро ще усетите тяхната вълшебна сила и подавайки ръка с доверие на своите учители ще се впуснете в дългата вълнуваща приказка, наречена любознание!

Нека първият школски звънец бъде начало на смелите ви и последователни стъпки. Защото бъдещето принадлежи на знаещите, мислещите и решителните!

На добър час в новата учебна година!"