Цецка Цачева: Пълна подкрепа за родните производители

"Битката с олигарсите и монополите е основен приоритет за нас", заяви Цецка Цачева

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева и кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева и Дочко Дочев се срещнаха със 120 работници в дневната смяна на две плевенски фирми. Цачева представи накратко управленската програма на ГЕРБ, като постави акцент върху инфраструктурата.

„Ако бяхме управляващи от март месец до сега магистрала Хемус щеше да е опряла между Ловеч и Плевен. А знаете, че това е пряко обвързано с инвестициите, с работните места, ако щете и със здравеопазването. ”, категорична бе тя.

Цецка Цачева отговори конкретно на всички въпроси на работещите и ръководството на фирмите. Хората настояха да има защитата на българското производство. „Родното, българското трябва да бъде защитено и ние имаме разписани мерки в програмата, която можете да прочете в сайта на ГЕРБ. Битката с олигарсите, с монополите, където слагам и веригите, е основен приоритет за нас.”, каза водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева. Тя припомни, че през 2007 година при подписването договора на България с ЕС специално в частта за земеделието не са подписани евросубсидиите за различните отрасли вътре в земеделието. „Ако преговарящата Кунева тогава беше потърсила експертността на българските специалисти и да се каже, че имаме традиционни отрасли като зеленчукопроизводство, овощарство, пчеларство, животновъдство и т.н., нещата нямаше да са такива. В различни сектори, където има проблем, тръгваш и стигаш до договора за присъединяване”, подчерта Цачева. „Не можем да отлепим без да получаваме помощта от Европа. Предишните управляващи спряха всички пари от Европа. Резервът, който те твърдят че е 8 млрд. реално е 700 милиона. Именно заради това лошо управление се стигна до предсрочни избори. Важното обаче е да се гласува”, допълни водачът на листата на ГЕРБ за Плевен. Цачева посочи, че ГЕРБ е твърдо за провеждането на референдум, защото хората трябва да кажат подкрепят ли задължителното гласуване или не. Ако отговорът е положителен, то ще последва промяна в конституцията.