Цецка Цачева: И бившите управляващи знаят, че повече не могат

Стотици бяха с Цецка Цачева на площада в Никопол

„Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш. И бившите управлявщи знаят, че не могат. Опитаха се с всякакви сили да издържат колко - година и два месеца, но от първия месец гражданите на България бяха по площадите и протестираха -с рещу начина, по който се формираха като правителство, без да имат мнозинство - БСП, ДПС и „златния пръст” на Волен. Формираха се като правителство с назначения, които взривиха държавата. Това е истината. Но накрая самите те разбраха, че повече не могат”. Това каза в Никопол водачът на листата на ПП ГЕРБ Цецка Цачева.

Тя, заедно с кандидатите за народни представители Владислав Николов, Мартин Митев, Ралица Добрева и Зорница Петрова, се срещна с жителите на Общината, спирайки в почти всички населени места, сред които Асеново, Дебово, Новачене, Санадиново, Муселиево, Черковица, Драгаш воевода, Бацова махала и др.

„Ние имаме амбицията, че сме разписали най-подробната управленска програма, с която във всички секторни политики сме казали необходимостта какви реформи трябва да се направят. Минути преди да се срещна с вас участвах в двучасов дебат с представители на лидери на всички политически партии и нито един от тях не отрече, че това, което предлага ГЕРБ, е онова, което трябва да се случи в държавата. Ние тръгваме в тези изори със самочувствието на партия, която е градила и построеното от нас се вижда”, подчерта Цецка Цачева.

„За пореден път водачът на листата на ГЕРБ за Плевен подчерта, че властта не е самоцел. „Искаме да спечелим, за да реализираме нашата управленска програма - програма на реформи, която се приема от нашите европейски партньори”, допълни тя.

Цачева посочи, че образованието, здравеопазването, където изсипаните по времето на управлението на ГЕРБ пари са изтичали като вода през сито заради тази нереформирана структура, енергетиката това са сектори, в които ГЕРБ предвижда спешни реформи.

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен сравни ситуацията с АЕЦ Белене с това да нямаш къща, но да си поръчаш скъпо оборудване за кухня. „Последиците от това безотговорно поведение, продължаваме да ги носим. В последния ден на това управление министър Стойнев подписа договор с Уестингхаус за 7-ми реактор в Козлодуй. Само проектирането е за 40 млн. Българската държава има 70% участие, американската фирма-30. До тук сме вътре с 28 млн. Проблемът е, че заради този реактор ние ще загубим арбитража, където ще дължим милиард и половина”, подчерта Цачева.

„Купеният вот става с откраднати пари от нас, които работим, от пенсиите, от сивата икономика от несъбраните, пари от акцизи от митниците. Това са пари, върху които не са плащани данъци. Ние, честните хора сме много повече от изборните брокери, от тези, които ви плашат. На пети октомври гражданското задължение на всеки е да упражни правото си на глас” , каза още водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева.