Мартин Митев: Всеки път когато ДПС и БСП управляват държавата, спират парите за България

"Разумните хора в България вече не се връзват на приказките на депутатите от кабинета „Орешарски”", категоричен бе Митев пред жителите на Пелишат

„Факт е, че всеки път когато ДПС и БСП управляват държавата, спират парите за България.” Това каза Мартин Митев, от листата за ПП ГЕРБ за област в Плевен, пред жителите на село Пелишат.

„Миналата година на предсрочните избори през месец май, както винаги и очаквано, ГЕРБ отново беше първата политическа сила, въпреки опитите да бъде мачкана и дискредитирана. Вадеха се флашки, компромати, а накрая в деня за размисъл, другарите спретнаха едно активно мероприятие наречено Костинброд, от което в последствие разбрахте, че няма нищо вярно в тази история”, добави Митев и подчерта, че това се е случвало, независимо, че ГЕРБ са имали най-много депутати 42-то Народно събрание и са били първа политическа сила. Заедно с него беше Ралица Добрева, кандидат за народен представите. По думите на Мартин Митев, две други политически сили, които никога не са побеждавали на избори откакто ГЕРБ съществува на политическата сцена, са се събрали и са направили коалиция.

„Разбрах, че Румен Гечев е бил тук преди няколко дни и отново е обещал, че ще тръгне Беленe. След като бяха 14 месеца на власт, защо не тръгна „Белене”? И те самите знаят, че „Белене” няма да го бъде. Това е проект, който не е по силите на българската държава, а те продължават по най-наглия и безскрупулен начин да лъжат хората, че ще строят „Белене”. Митев изрази надежда гражданите да са се убедили, че това е огромна лъжа, която се прави с цел да се „докопат до властта и ако могат нещичко, да се пооткрадне от Белене – защото те това умея”.

"Къде са 250 хиляди работни места, които бяха обещали”, запита Митев и посочи, че не е видял да се отворят условия за големи инвеститори, големи предприятия, фабрика. Той обясни, че всичко е популизъм. Митев добави, че разумните хора в България са проумели това и вече не се връзват на приказките на депутатите от кабинета „Орешарски”. „Както през 2009-та година, в момента всички програми са затворени. Това в особена степен касае и област Плевен – основните проекти на общината, като този за водния цикъл, който не е стартирал именно поради това, че парите са спрени”, каза той. По думите му, ако отново те са на власт, пари от Брюксел за България няма да има и добави, че единствените свежи средства, които са влизали в нашата страна са били парите от еврофондовете. „Нови програми няма и няма да има докато комунистите са на власт. Брюксел ти го казва в прав текст. Същото се случи и в Румъния преди години. Това е истината. Вървят разни емисари и обещават. Това е разликата между нас и нашите опоненти. Ние не обещаваме тези популистични неща. Не можем да ви го обещаем. Не можем да ви обещаем, че ще се намали цената на тока, няма как да стане“, каза още Мартин Митев.