Цецка Цачева: За ГЕРБ е изключително важно да има разкриваемост на работни места

Създаване на фонд, с който да бъде спряно обезлюдяването на Северозападна България, подготвят от ГЕРБ

"За нас, от ГЕРБ, е изключително важно да има разкриваемост на работни места, но не само по социални програми, които са за хора с по-ниска степен на образование, но и работни места за квалифицирана работна ръка, защото там и възнаграждението е по-високо, а през удръжката за данъци и социалните фондове могат да се попълват и НОИ и Здравната каса, откъдето се разпределят социалните политики, здравеопазване, социално осигуряване, пенсионно дело и т.н. Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за Плевен Цецка Цачева при посещението си в плевенското село Къшин.

„В момента, темата за безработните, тези, които търсят работа, въпросите за доходите и заетостта, е изключително актуална. 1,8 млн. граждани работят, издържаме 7,5 граждани, толкова, колкото сме с децата ни, с възрастните хора, с пенсионерите, с трайно безработните и онези, които са в неравностойно положение”, заяви Цецка Цачева.

„Когато говорим за община и област Плевен, за вашето село, не трябва да забравяме не толкова приятния факт, че ние сме в Северна България и още по-лошо в Северозападния край, който за съжаление е най-бедният край в целия ЕС. Затова в нашата управленска програма сме записали създаване на държавен фонд, в който всяка година да се изразходват 1 млрд. средства за политики, които да съживят икономиката, да спрат обезлюдяването на Северозападна България и с тези средства да се опитаме да задържим младите хора”, поясни водачът на листата за Плевен Цецка Цачева.