Делото срещу подкупните плевенски катаджии не тръгна

Един от подъсдимите представил болничен лист, друг имал служебни задължения

Наказателното дело срещу шестима пътни полицаи от Плевен, обвинени във взимане на подкуп на пътя, бе отложено. Официалното становище на съда днес е: "В днешното съдебно заседание не е даден ход на делото, с оглед депозирана молба от защитника на единия от подсъдимите за невъзможност да се яви, поради служебна ангажираност. Освен това, по делото е представена епикриза от единия от подсъдимите, придружена с болничен лист. Делото е насрочено за 23.10.2014 г. от 10,00 часа."

Двама от тях са обвинени в това, че са взели 50 лв. от шофьор, за да не му съставят акт. Обвинението е срещу И. В. и Е. К. - младши автоконтрольори в група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност” при сектор „Пътна полиция” към отдел „Охранителна полиция” на ОД МВР Плевен.

Други двама униформени са обвинени, че са взели 100 лв. от шофьор, спрян за проверка. Става дума за служителите Л. В. и П. С. -  старши полицаи в група „Охрана на обществения ред” при сектор „Охранителна полиция”. 

Последните двама униформени - А. Б. и В. И, и двамата младши автоконтрольори в група „Автоматизирани системи за контрол на правилата за движение” при сектор „Пътна полиция” към „Охранителна полиция” на ОД МВР Плевен, трябва да отговарят за сумата от 100 леи с левова равностойност 45.69 лв. и 10 евро с левова равностойност 19.56 лв., която взели, за да не съставят акт за установяване на административно нарушение.