Спартак продължава напред за Купата след бой над Ювентус!

Плевенчани се наложиха с 2:1 над Ювентус (Малчика)

Спартак спечели областния финал за Купата на Аматьорската футболна лига след победа с 2:1 над Ювентус (Малчика) на стадион "Белите орли"! "Синьо-белите" излязоха с експериментален юношески отбор, от който отсъстваха дори част от титулярите, които играят за тима на старшата възраст. Гостите от Малчика пък едвам бяха събрали 11 футболисти, пише spartak-pleven.bg.

Мачът започна с ранен гол за младия отбор на Спартак още в 7-мата минута, въпреки че за момчетата на Красимир Бислимов мачът беше втори за последните 24 часа. След попадението борбата се водеше предимно в центъра на терена. При едно единоборство халфът на Ювентус и бивш играч на Спартак Валентин Антонов получи контузия в коляното и напусна терена. При липсата на резерви гостите се принудиха да играят с човек по-малко до края на полувремето, когато на терена се появи опитният Тони Панков.

Второто полувреме започна с натиск на Ювентус и резултатът по чудо не беше изравнен. В 73-ата минута плевенчани стигнаха до успокоителния втори гол. Ангел Делев получи добро извеждащо подаване и този път реализира. Буквално в последните секунди на мача Тони Панков получи пас в наказателното поле на Спартак и с диагонален удар намали, но отборът му нямаше време за изравняване.

Предстоят междуобластните квалификации, а кой ще е първият съперник на Спартак, ще стане ясно съвсем скоро.