Младите орли от Долна Митрополия завършиха летателния си стаж

Успешно завърши летателният стаж на курсантите в Долна Митрополия

В Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия бе проведен семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 3-ти курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”.

Сержант курсантите Александър Варимезов, Анелия Атанасова, Бетина Дикова, Здравко Димов, Костадин Недев, Стефан Стефанов, Цветелин Пъловски и Георги Енев преминаха през задълбочена теоретична подготовка и бяха допуснати до летателна дейност на самолет РС-9М. Планираните задачи за периода на стажа са били възстановяване на летателната подготовка от миналата година, обучение в зона прост пилотаж и полагане на семестриални изпити. Обучението на младите летци е било поверено в опитните ръце на инструкторите – летци капитан Асен Райков, капитан Димитър Вачков и капитан Андрей Воденичаров. С изключителна отговорност и всеотдайност те изграждали летателните умения на младите орли, посветили се на бойната авиация. След като достигнали необходимото ниво на подготовка курсантите бяха допуснати до изпълнение на контролен полет в зона прост пилотаж на средна височина.

Изпитът се е провел под председателството на майор Пламен Попов – началник на Авиационен учебен център. Неговото заключение е, че курсантите са усвоили много добре елементите от простия пилотаж и са изпълнили полетите на отлично ниво. Заместник-командирът на Учебна авиационна група – подп. Юлиян Радойски връчи на курсантите сертификати за завършен летателен стаж. Той ги поздрави за отлично представяне и им пожела със същата воля и амбиция да продължават да овладяват летателната професия, на която са се посветили.