Грипът нападна и Плевен

Заболелите от грип в Плевен се увеличават

За периода 22 - 28 септември в отдел ПЕК на РЗИ - Плевен са регистрирани общо 11 заболявания, срещу 14 за предходната седмица.

От групата на чревните инфекции са съобщени 3 случая, срещу 10 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят между село Глава с един ротавирусен гастроентерит и 2 ентероколита в Плевен и Мечка. От групата на капковите инфекции са регистрирани 6 случая, срещу 2 за предходната седмица. По нозологични единици и населени места те се разпределят между 4 туберкулози - 2 в Славяново и по една в Плевен и Койнаре и 2 варицели - по една в Плевен и Белене.

От групата на трансмисивните инфекции е регистриран един случай срещу два за предходната седмица. От групата на невроинфекциите е регистриран един случай на ОВП, като за предходната седмица няма регистрирани такива.

Заболяемостта от грип и ОРЗ през периода за град Плевен е 71,85 %00, срещу 27,78 %00 за предходната седмица, като нивото на заболяемостта за областния град е в обичайните за сезона граници. За същия период през кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са преминали общо 31 лица/19 първични и 12 вторични/ срещу 390 лица/198 първични и 192 вторични/ за предходния период, съобщават от инспекцията.