Fibank е сред водещите 100 банки в Югоизточна Европа

Банката заема престижното 17-то място в класацията на SeeNews TOP 100 SEE

Fibank (Първа инвестиционна банка) се изкачи с 2 места и вече е на 17-а позиция сред водещите топ 100 банки в Югоизточна Европа в престижната класация на SeeNews TOP 100 SEE. Динамиката в развитието на банката през изминалата 2013-година я придвижи с нови две места напред в сравнение с предходното подреждане на класацията.

Престижната награда бе връчена на г-н Васил Христов, изпълнителен директор на Fibank.
В класацията взимат участие най-големите банки и компании в Югоизточна Европа. Тя включва дружества от Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. Екипът от анализатори, квалифицирани журналисти и редактори на SeeNews подреждат компаниите спрямо представянето им през изминалата календарна година – 2013 г.

И през 2013 г. Fibank (Първа инвестиционна банка) продължи да бъде доверен партньор на българския бизнес. Банката е сред най-предпочитаните от населението при откриване на депозити. В същото време Fibank (Първа инвестиционна банка) бе и сред най-активните в отпускането на кредити към бизнеса и домакинства. През изминалата година отпуснатите от банката потребителски кредити са нараснали с 7.7%, като средният ръст за цялата банкова система бе едва 1.6%. За периода корпоративните кредити, отпуснати от банката, нараснаха с 11.5% при среден ръст за цялата система от 0.4%. 

Единствените отличени банки от България в класацията SeeNews TOP 100 за 2013 г. са съответно УниКредит Булбанк, Банка ДСК и Fibank.