Шест месеца пробация за търговец на гласове

Мъжът от Искър предлагал по 40 лева на глас

В Районна прокуратура - Кнежа е започнато бързо производство срещу М. Ил. П. от грaд Искър затова, че за времето от 19 септември 2014г. до 22 септември 2014г. в Искър, предложил имотна облага – парична сума от по 40 лв. за един глас с цел да склони лица да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия - престъпление по чл.167,ал.2 от НК.

На 25 септември М. Ил.П. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.167,ал.2 от НК като му е взета и мярка за неотклонение „Подписка”. Бързото производство е приключило. Днес в Районна прокуратура - Кнежа е сключено споразумение за прекратяване на наказателното производство. С определение на Районен съд – Кнежа по НОХД №226/2014г., споразумение между Районна прокуратура - Кнежа и подсъдимия М. Ил.П. е одобрено, като подсъдимият е признат за виновен за извършено престъпление по чл.167,ал.2 от НК и му е наложено наказание „пробация” със двете задължителни пробационни мерки:

- по Чл.42а,ал.2,т.1 от НК – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6м./шест месеца/, състояща се в явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице 2/два/ пъти седмично;

- и по чл.42а,ал.2,т.2 от НК – задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6м./шест месеца/. Определението влязло в законна сила на 03.10.2014г. Определението на РС – Кнежа е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.