Кметът откри изложението "Партньори на колела" (Снимки)

В условията на тежко време и сериозна икономическа криза Плевен продължава традицията на изложението

В условията на тежко време и сериозна икономическа криза Плевен продължава традицията на своето изложение "Партньори на колела", като показва на гражданите иновативни модели автомобили. Това заяви в словото си при откриването на Есенния технически панаир кметът проф. Димитър Стойков, предава БТА.

Той посочи като положителен факта, че с усилията на общината, Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и бизнеса е организирана за 18-и път изложбата на най-новите автомобили у нас. Кметът покани хората от Северна България, които се интересуват от нови коли, произведени в България и в чужбина, да посетят изложението през следващите пет дни. Проф. Стойков бе и първият посетител на автосалона, който седна зад волана на един от новите автомобили, произведен у нас, за да го изпробва по улиците на града. Общо 30 автомобили от пет компании в момента могат да бъдат тествани от посетителите.

Изложението "Партньори на колела" ще продължи до 12 октомври на откритите площи на бул. "Генерал Скобелев" пред галерия "Проф. Илия Бешков". Очаква при закриването да бъде връчена Голямата на награда на Общината "Крило на успеха". Предвидени са награди на БТПП за "Нов продукт". Модели автомобили ще бъдат отличени в категориите "Безопасност", "Екология" и "Автомобил на посетителя".