Арт школа "Колорит" с поредно международно признание

Арт школа "Колорит" с престижно участие в международния форум "Евора 2014 - Португалия"

За петнадесети пореден път арт школа "Колорит" - Плевен спечели Специалната награда на международния конкурс за рисунка в град Евора - Португалия. Тази награда се присъжда на 10-те най-добри школи от цял свят и дава право на участие в Международната среща на младежкото изкуство "Евора 2014" в Португалия от 12 до 19 октомври.

Журито е присъдило и една от десетте специални индивидуални награди на седемнадесетгодишния Мирослав Вълчев от "Колорит" и поканата - директно участие във арт форума. Вторият участник е тринадесетгодишната Християна Дечева.

Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева те ще рисуват старата португалска архитектура в града - музей Евора, в Лисабон и старинното селищеМонсараш и ще се състезават за наградите на форума.

Тази година арт школа "Колорит се е представила с колекция от живописни творби на тема "Пеперуди". Със своите пеперуди шестгодишната Ана Танова печели Златен медал, а деветгодишната Рая Стоянова - Сребърен медал, съобщиха от школата на своята официална страница във Фейсбук.