Полицията залови сериен крадец в Кнежа

27-годишният апаш претарашил пенсионерски клуб и частен дом

След прецизна оперативна работа служители от РУМВР – Кнежа са установили извършителя на поредица от кражби в населеното място.

Първото престъпление е регистрирано в полицията на 25 август. При огледа на място е установено, че е пенсионерски клуб "Детелини" в Кнежа е откраднат климатик марка "Елит". На 17 септември е отразена в полицейския бюлетин и взломна домова кражба в град Кнежа, при която от къща са откраднати автоматична пералня, фризер- хладилник "Индезит" и други ел. уреди.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия  е установен и задържан за срок от 24 часа извършителят – 27-годишен от Кнежа. При разкриване на престъплението са събрани доказателства, че мъжът е продавал откраднатите вещи на различни свои съграждани. При претърсване на три адреса в Кнежа са намерени и иззети два климатика, с марките "Мидеа" и "Елит", както и фризер - хладилник марка "Индезит". Предметите, обект на кражбите, се съхраняват в полицията. Работа продължава разследващ полицай. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК е сезирана прокуратурата