Българските лъвове посрещат Хърватия по пътя към Мондиал 2014

Селекционерът Любослав Пенев е изправен пред две дилеми със състава за тази вечер

Натрупалият опит и самочувствие под ръководството на Любослав Пенев в световните квалификации за Мондиал 2014 подмладен отбор на България излиза тази вечер в решителна битка от евроквалификациите срещу силния тим на Хърватия на националния стадион "Васил Левски".

Успешното начало на пресявките с победата като гост срещу Азербайджан, участието на Лудогорец в Шампионската лига и скорошното гостуване на Реал (Мадрид) в София върнаха еуфоричното настроение в родния фен. Очаква се националния стадион да е пълен за важния мач и "лъвовете" да получат така необходимата им подкрепа от трибуните срещу звезди от ранга на Лука Модрич, Иван Ракитич, Марио Манджукич и неостаряващия Ивица Олич.

Селекционерът Любослав Пенев е изправен пред две дилеми със състава за тази вечер. Едната е свързана с позицията на Станислав Манолев. Пенев се двоуми дали да заложи на него като десен халф и десен защитник. Другата дилема е кой да поведе атаката - Илиян Мицански или изгряващата звезда Андрей Гълъбинов? Хърватите също имат своите проблеми, които възникнаха след контузията на опитния бранител на Ливърпул Деян Ловрен.

Очаква се в стартовия състав да започне Домагой Вида от Динамо (Киев), като с включването му се търси и психологически ефект. Именно Вида вкара за решаващото 3:2 за Динамо (Загреб) срещу Лудогорец през юли 2012 г. в квалификациите на Шампионската лига. Очаква се той да повлияе отрицателно на играчите на Лудогорец, които ще попаднат в състава на България, отбелязват от "Спортал"..

Букмейкърите посочват гостите като фаворит за мача. Историята също е на страната на хърватите, които ни водят с 3 на 1 победи, като едната е от далечната 1942 г. Имаме и две равенства. Как ще се промени балансът ни срещу хърватите предстои да научим тази вечер. Двубоят започва в 21,45 ч.