Бивш ученик на ДФСГ "Интелект" стана Мистър Северозапад

Марио е боксьор и доброволец в БЧК

Симона Евгениева и Марио Белобродски са Мис и Мистър Северозапад за 2014-та година, съобщи БНР. Конкурсът се проведе в Лом. И двамата са лица на модна агенция X Model Group - организатор на ежегодната инициатива.

Симона е от Монтана, на 19 години. Студентка е по агробизнес и развитие на регионите в Пловдив. От три години тя е част от модната агенция. Позната е като момичето, което рекламира България като туристическа дестинация на конкурса "Miss Tourism International", който се проведе в Куала Лумпур.

Марио е на 18 години, от град Мизия. За първи път участва в подобен конкурс. Завършил е Държавна финансово-стопанска гимназия в Плевен, специалност "Финанси". Той е боксьор, участвал е на местни и републикански състезания.

„Конкурсът "Мис и Мистър Северозапад" се организира за девета поредна година, като и сега акцент бе поставен на благотворителността", каза Ивайло Йосифов, мениджър на агенцията. А освен за мода и благотворителност колегите от радио „Видин” са говорили с Марио за трагедията в родния му град. Марио Белобродски е един от късметлиите - неговите две къщи не се пострадали. Спасило ги е това, че са на високо, но много негови приятели и роднини не са имали този късмет. За да е полезен на съгражданите си, той се записва доброволец в БЧК. "След трагедията най-страшното идваше нощем, когато хората се събираха на групи в незасегнатите къщи и се чуваше само грохота от падащи сгради... Наводнението взе жертви, но над 10 човека починаха след това от инфаркт, предимно възрастни. За тях бе голям шок - да видиш как къщата в която си се родил, живял и градил цял живот, се е превърнала в развалина. Почти всеки ден в Мизия има погребения. Младите хора се съвземат, защото животът е пред тях”. Мечтата на Марио е да бъде приет в МВР академията в Симеоново. Само там е кандидатствал тази година, но не успял да влезе. Това не го демотивира, догодина ще опита пак. В момента работи като младши фитнес инструктор в местната зала. За бизнеса в града като цяло казва, че ще трябва доста време за да се възстанови.

"Ако трябва да си купиш дрехи, в момента в града няма откъде, затвориха и заведения", споделя младият мъж и допълва, че е притеснен е и от разпределението на даренията, хората недоволстват много и са отчаяни. Колкото за титлата си, той казва: "Конкурсът бе начин да се разсея. Отидох на шега. Дори се снимах в клип. Много ми хареса, забавлявах се". Всъщност Марио има данни за манекен - висок е 183 см, тежи 83 килограма, спортист- боксьор.