И Община Никопол ще участва в инициативата "Да спортуваме заедно"

Велообиколката ще е 2 км

И Община Никопол се включва в инициативата "Да спортуваме заедно", научаваме от пресцентъра на ведомството. В общината велообиколката ще се проведе на 14.10.2014 г., а стартът ще бъде даден в 11:00 часа пред сградата на Социалния патронаж от Кмета на общината Емил Илиев Бебенов. Дължината на цялата обиколка е 2 км.

Инициативата, организирана от 28-те инфорационни центъра в страната ще се проведе от 13 до 18 октомври 2014 г. на територията на цяла България, като има за цел популяризиране на резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд. Основен организатор на ниво област е съответният Областен информационен център (ОИЦ). Като такъв, ОИЦ- Плевен със съдействието на общините от област Плевен и Дирекция „Програмиране на средствата от ЕС" в администрацията на Министерски съвет предвижда в рамките на инициативата да проведе велообиколки на територията на всяка една от 11 общини на област Плевен.

В рамките на инициативата ще бъдат наградени по двама участника във велообиколката във всяка община, като печелившите ще бъдат определени чрез томбола. Наградите са по 1велосипед в 2 диференцирани възрастови групи. В инициативата могат да участват граждани, със собствени велосипеди, в две възрастови групи – младежи до 16 години и участници над 16 годишна възраст. Всеки желаещ може да заяви участие за велообиколката в общинската администрация.