Румен Петков: БСП е най-големият губещ на изминалите избори

Румен Петков приема за разумна и европейска постъпка поканата на ГЕРБ за консултации

"Ние бяхме единствените, които водиха положителна кампания. Говорихме не за политика, а за приоритети и начин на управление. Бяхме обект на атака от ляво, от страна на "Реформаторския блок", от ДПС...", коментира Петков, добавяйки, че е огорчен и от някои социологически агенции, които по думите му умишлено се опитали да покажат на хората, че АБВ няма да влезе в парламента и по този начин са накарали хората да пренасочат вота си.

"Най-големият губещ от изминалите избори е БСП. За нас от АБВ резултатите са много сериозен знак, че за последните месеци не сме успели да се представим като алтернатива. Стигнахме до извода, че АБВ не е проблем на лявото, а е решение за проблемите в лявото.", зави Румен Петков.

Toй добави, че приема за разумна и европейска постъпка поканата на ГЕРБ за консултации и тя ще бъде уважена.

Румен Петков изрази и желанието си за промяна в избирателната система в мажоритарна, с което всички управляващи ще се извадят от анонимността. Той посочи изборния кодекс и системата с преференции за порочни. "Мая Манолова вкара бат' Сали в парламента, а сега е нелепо да зове ДПС да го оттеглят", поясни той.