Стадион "Белите орли" се продава

Продават емблематичния плевенски стадион чрез съдия-изпълнител

Плевенският стадион "Белите орли" е един от 116-те имота на длъжници, обявени за продажба от съдия изпълнители в града на Панорамата. Стадионът се продава от частен съдия-изпълнител при обявена първоначална цена от 1 183 500 лв. без ДДС, показва справка на sever.bg с Регистъра за публичните продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Имотът се води собственост на ПФК "Белите орли" АД. Продава се терен с обща площ 34 295 кв.м, заедно с построените в него постройки и съоръжения.

Помощното игрище е замърсено със строителни отпадъци. Две от сградите са преустроени и функционират като ресторант, е отбелязано в обявлението. Там се посочва още, че с протокол от 1 декември 2011 г. на Община Плевен е констатирано премахване на част от козирката на стадиона в частта от трибуните и игрището, както и отрязани стоманени въжета на съоръжението и стоманените ферми. Като тежести за имота са посочени договорна ипотека от 2007 г., която е подновявана всяка следваща година до 2014 г., след което има вписани забрани.

Предложенията на кандидатите да получат стадиона ще бъдат отворени на 21 октомври в 9.30 часа, в сградата на Съдебната палата в присъствието на явилите се наддавачи.