Христо Косашки подготвя трети самостоятелен албум

Славеят от Луковит подготвя изненади за почитателите на хубавата българска музика

Христо Косашки подготвя новия си албум, който е трети за него. До момента са готови няколко от песните, които ще бъдат включени в диска, а певецът е категоричен, че ще заложи на разнообразно и различно звучене.

До броени дни Славеят от Луковит ще реализира видеоклипове на част от новите песни. С клип ще се сдобие и една от емблематичните му песни – “Добър човек”, с която той спечели 1-ва награда на фестивала “Пирин фолк” през 2012 г. Мелодията е включена в албума “Подари ми песен”, но до момента не е представяна с видео в ефира на телевизия “Планета Фолк”, информират от музикалния канал.

По отношение на новите композиции Косашки издава, че този път залага на няколко песни с типично македонско звучене, дело на македонския автор Сашко Митковски. Първата песен е “Балканска земя”, която е по-тежка и сериозна, а втората е “Сватба е”, която пък е весела и позитивна.

Третата песен, която ще се сдобие с видеоклип, е с патриотична тематика, носи заглавие “Българийо” и е с по-шлагерно и модерно звучене.

“Скъсал си Черно чехлите” пък е автентична народна песен от родния край на певеца - Луковит.

Наскоро Христо Косашки представи и един нов дует с Поли Паскова - “Колко те обичам”, който получи официалната си премиера по време на концерта на изпълнителката в зала 1 на НДК.