И Гулянци стана част от "Да спортуваме заедно"

Велопоходът мина през обекти изпълняващи се и реализирани по европроекти

На 15 октомври община Гулянци стана част от националната инициатива „ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО“, организирана от 28-те областни информационни центрове в цялата страна. Инициативата се провежда в дните от 13 до 18 октомври на територията на цялата страна, под формата на велообиколки по места и има за цел популяризиране на резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове.

Като основен организатор, ОИЦ - Плевен със съдействието на община Гулянци проведоха велообиколка по маршрут от сградата на общинска администрация до центъра на село Милковица.

По регламент велопохода мина през обекти изпълняващи се и реализирани по европроекти. Първа спирка на участниците бе спортният комплекс в град Гулянци, който се строи в момента. Стойността на проекта е близо 6 милиона и включва изграждане на два спортни комплекса и 5 спортни площадки. Крайна спирка на велопохода бе площада в с. Милковица, който бе изцяло обновен през 2012 година също по проект на общината с европейски средства, заедно с площадите на още седем населени места, на обща стойност над 1 милион лева.

Кметът на общината Лъчезар Яков, зам.-кметовете Паскал Пиличев и Владимир Дюлгеров и кмета на Милковица Иван Александров придружаваха участниците по целият маршрут, като господин Яков разказа за работата на общинското ръководство и администрация по европейските проекти. По регламент в края на велопохода бе изтеглена томбола. Двама участници - момче от Гулянци и момиче от Милковица спечелиха чисто нови велосипеди.