И Община Долна Митрополия проведе велопоход

Долна Митрополия също стана част от национална кампания „Да спортуваме заедно“

На 15-ти октомври (сряда) Община Долна Митрополия проведе велопоход по маршрут гр. Тръстеник - с. Победа – Защитена местност „Коридорите“ край с.Биволаре с начален час 11:00 ч.

Велопоходът е част от национална кампания „Да спортуваме заедно“, която има за цел популяризиране на резултатите от членството на България в ЕС, чрез изпълнените проекти със средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд. Стартът на събитието беше пред Читалище „Неофит Рилски“ в гр. Тръстеник, на което е извършен частичен ремонт по проект „Общинска декада на културата и изкуството в град Тръстеник, община Долна Митрополия“, Бюджетна линия BG161PO001/1.1-10/2010, ОП "Регионално развитие".

Вторият обект, който бе посетен по време на велопохода, е Защитена местност „Коридорите“ до с. Биволаре, която е залесена и е с осигурено постоянно видеонаблюдение на птиците по проект „Опазване и възстановяване на приоритетни видове и местообитания в Натура 2000 зона Вит и Защитена местност „Коридорите”, Бюджетна линия BG161PO005/10/3.0/2/20, ОП „Околна среда“.

При пристигането в крайната точка – ЗМ „Коридорите“ бе изтеглен жребий за двата велосипеда, осигурени от ОИЦ - Плевен със съдействието на Община Плевен и Дирекция „Програмиране на средствата от ЕС" в администрацията на Министерски съвет. Наградите грабнаха Мирослав Найденов Михайлов на 14 г. и Йордан Людмилов Иванов на 17 г. В края на мероприятието всички участници бяха наградени с фланелки, шапки и календари от Община Долна Митрополия.