Спартак не успя да изненада Рилецо в Самоков

Рилски спортист се наложи над плевенчани в Самоков

Бронзовият медалист от турнира за Купата на България Рилски спортист започна с победа новия сезон в НБЛ. В “Арена Самоков” тимът на треньорския тандем Росен Барчовски и Людмил Хаджисотиров се наложи над Спартак Плевен с 82:69 в първи мач от 2 кръг в първенството, пише bball.bg.

В предишния рунд програмата отреди почивка за самоковци. Плеймейкърът Дарин Иванов се отчете с 14 точки за Рилски спортист. Американецът Антъни Гуджино бе много полезен и записа дабъл-дабъл – 12 точки и 10 борби. Сънародникът му Върнън Тейлър добави 10 точки и 5 борби.

Милен Захариев изнесе втори пореден силен двубой за Спартак Плевен и завърши със 17 точки и 9 борби. Михаил Танев реализира 12 точки и овладя 3 борби. С по 11 точки останаха Веселин Георгиев и Иван Тилев. След равностойни първи минути и множество смени на водачеството, самоковци направиха серия от 13-0, дело на Гуджино, Бозов и Георгиев, за да поведат с 42:26 след 20 минути игра. След паузата Рилецо продължи да държи инициативата в свои ръце и стигна до аванс от 16 точки след успешни акции на Гуджино и Илиев.

Плевенчани отговориха с две поредни тройки на Танев и Георгиев, за да намалят пасива си до 9 точки – 48:57. В средата на последния период техническо нарушение на Тодор Захариев даде възможност на домакините да стигнат до 75:58. Опитите за обрат на Георгиев и Захариев се оказаха неуспешни и Рилски спортист спечели с 82:69.