3x3 условни години затвор за хлапета, обрали мъж в Славяново

Единият - вече съден

Плевенският районен съд наложи наказание от по три години затвор, условно, на хлапета, които са ограбили мъж в Славяново.

Следобед, на 15 февруари, тази година, 38-годишен мъж вървял по улица „Димитър Благоев“ в град Славяново. Тогава трима издърпват от ръцете му личната му чанта. В нея пострадалият имал сумата от 400 лева, както и два мобилни телефона и лични документи. След като ограбеният се обажда на органите на реда, те установяват, че грабителите са три момчета на възраст 17, 18 и 19 години, които биват задържани за 24 часа. Няколко месеца по-късно те вече имат и присъди, като за единия от тях това не е нещо ново, защото той е бил съден и преди. В документите по делото е записано, че те са действали като съучастници, а непълнолетният е могъл да разбира своите действия и последствията от тях.

И тримата получиха присъди от по три години затвор, изпълнението на които се отлага за период от 5 години. Хлапетата трябва да заплатят и деловодните разноски. Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд - Плевен